MATKVELD MED HØY SOSIAL FAKTOR PÅ RISUM

 

Onsdag 13.02 13, arrangerte foreldregruppen en matkveld med kostveiledning på Risum, Halden vgs.

Maria var ansvarlig for opplegget.

Kvelden startet med en smoothie, slik at svømmerne skulle få litt å gå på, siden de kom rett fra trening. Etterpå møttes de 10 svømmerene, med foresatte, i et klasserom. Her blev det vist lysbildeserie, med fokus på «ren» og bra mat. Vi snakket om hvilke matvarer som gir oss energi, og hvorfor det er så viktig med et variert og allsidig kosthold. Videre blev det fokusert på hvorfor vi bør unngå «ferdigmat», med alt for høyt innhold av herdet fett, sukker og salt. Måltidsrytme, riktig matvalg, kost før og etter trening og kost på stevner, var andre viktige temaer som blev tatt opp. Mange av svømmerne kunne mye om mat og ernæring og deltok aktivt i diskusjonen.

Så var det dags for matlaging: Tre forskjellige grupper, laget forskjellige retter. Svømmerne var ivrige og jobbet bra. De voksne sto på, og hjalp til ved behov.

Slik så menyen ut:

Potet- og purreløkssuppe med erter

Bakt laks med Philadelfia ost, grønn ertepure og buljongkokte korngryn (sunt alternativ til hvit ris)

Lakseburgere

Kjøttsaus med bønner og tomat

Bakte skiver av søtpotet og rødbeter

Pizza på fullkornsbunn, med kylling og ananas

Til dessert blev det bakte epler med vaniljekesam. Vi laget også vår egen energibar, med mørk sjokolade, gresskarfrøn, solsikkefrøn, havregryn, hasselnøtter og svisker.

Så var det bare å spise og kose seg.

De voksne som deltok sier lot seg inspireres og mener at de vil tenke litt annerledes da det gjelder mat, fremover. Da er målet med kvelden oppnåddJ

 

Maria

[nggallery id=77]