Haldensimmarna fortsätter att bli bättre på bredden. Senast i Drammen sista helgen i April fick klubben 5 nya kval till norska mästerskap med fina simningar av Emil Karlsen, Johann Gaupen Berg, Isabell Bjerregaard, Helene Hafsröd Fredriksen och Ole Marius Bunaes. Denna gången blev det ytterligare 2. Speedo Cup är en etablerat bra ungdomstävling, som går årligen i Mölndal utanför Göteborg och HSK simmarna var och slogs om bästa placeringar.

Det blev det som sagt ytterligare 2 kval gjort av Emil Karlsen (NJM) och Juel-Petter Bergseth (UM).

Emil Karlsen, -98, simmade ett fantastiskt bra 400 fri, 4.30.50, kval till Norska Junior Mästerskapen med 7/100 sekund. Emil blev dessutom 3:a i en äldre åldersklass. Emil simmar bra på nästan allt han simmar just nu och har får nu utdelning för all den tuffa träningen han har gjort. Emils satsning i varje lopp är brutal, och till skillnad från tidigare, så håller Emil loppet igenom och klarar av den höga intensiteten.

Juel-Petter Bergseth, -97, fick sitt första kval till Norska Ungdomsmästerskapen. På 200 medley, gjorde ”Julle” ett kanonlopp och överraskade oss alla med ett ungdomskval. Julle gjorde även ett bra personbästa på 100 fri, med drygt en halvsekund.

Johann Gaupen Berg, -97, fortsätter att imponera med fina lopp på 50 och 100 fri. En 6:e plats på 100 fri. Vi räknar med att Johann kommer att vara med på flera distanser till höstens Ungdoms mästerskap och slåss mot de bästa.

Mariann Bye Håkonsen, -96, gjorde ett mycket bra 200 fri, med ett personbästa på drygt 2 sekunder. Framför allt sista 100 m, så är Mariann stark då hon simmar med samma hastighet som i första delen av loppet.

Jacob W. Berger, -96, stod för ett bra 50 fly, personbästa och ett starkt avslutande 200 fly, 3:e plats.
Jacob är i ett läge nu, där all träning och all tävling han gör, är en investering mot Norska Mästerskapen i juli.

Sofie Forsström och Ole Marius Bunaes, som ju är klubbens främsta simmare, hade blandade resultat denna helgen. Sofie, tog en 3:e plats på 400 frisim och det såg riktigt bra ut detta sista lopp för helgen. Med tanke på att hon inte tränat fullt ut (arm ont), var loppet en god prestation.
Ole Marius, blev 1.a på 200 medley, och han gjorde ett bra 50 bröstsim runt personbästa.
Både Sofie och Ole har varit kvalade till Norska Juniormästerskapen sedan tidigare.

Helene Hafsröd Fredriksen – 97, gör en stabil och fin tävling och simmar på personbästa på 3 distanser, denna helgen blev det bröstsim. Sist i Drammen blev det kval på ryggsim, nu börjar Helene närma sig på bryst också.

Vi har börjat få en fin bredd i detta goda Halden gäng, men vi har en bit kvar för att etablera oss och få in fler övelser per simmare. Det är spännande att följa framtiden för Halden SK i jakten mot norsk toppsimning.
Vi är på god väg, med stora kraftiga «baby-steps»