Söndagen den 14 November gick årets upplaga av Høstduppen av stapeln i Moss svømmehall.

Halden ställde upp med en stor trupp, flest simmare av alla klubbar faktiskt.

Hela HSK truppen

Först i vattnet var damernas 200 fri. De yngre tjejerna Inga, Sunniva och Amalie är inte helt vana 200m simmare, men simmade bra, grenen toppades i finalheatet då Anna överlägset vann grenen och äntligen slog nytt pers. Bland killarna vann Andreas före Peder. I 97 klassen visade HSK framfötterna och tog 1, 2, 3 och 4 platsen genom Ole Marius, Juel Petter, Sander och Johann.Även Knut visade att han är på gång då han sprängde 3 minuters gränsen för första gången.

Nästa gren var 50 butterfly, där simmade Celine och Helene in på Nya pers. Helene gick under 40 sekunder med god marginal och vann grenen på 38.13.Anne Helene vann också sin årsklass.

Elisabeth, Isabell, Juel Petter och Edvard tog varsin seger på 200 rygg med bra tider.

50 fri var nästa gren i programmet, Isabell och Sofie simmade bra och är inte långt i från de äldre tjejernas tider nu. Ole Marius, Sander och Johann såg till att ta hem 1, 2 och 4 platsen till Halden.

på 4*50 bryst stafetten vann tjejerna en spännande spurtstrid där Natalia höll i och simmade in segern till HSK. Helene imponerade och var snabbast av alla i laget. Herrarna fick nöja sig med en 4 plats.

Isabell ställde upp på 200 butterfly för första gången, en tuff distans som hon klarade fint.

På 100 medley simmade Anna, Nora, Elisabeth, Helene, Natalia, Inga, Amalie och Sunniva in på nya pers.

Nora har kommit tillbaks i fin form efter en envis förkylning och simmade på nytt pers (1.03.65) på 100 fri.Anna kom också äntligen ner till 1.03 igen. Även «comebackande» Anne Helene simmade fort på denna distansen. Celine simmade fort och sprängde 1.20 gränsen med god marginal och gick i mål på 1.18.  Isabell, Sofie och Natalia tog 1, 2 och 4 plats följda av Inga och Helene på 6 och 7 plats på nya pers. Sunniva persade även på denna grenen och hade en helg som bara bestod av pers.

Sander och Johann tog 2 och 3 plats på 100 fri.

Tävlingen avslutades med 4*50 fri stafett, än en gång vann HSK tjejstafetten. Vinnarlaget bestod av Nora, Isabell, Anne Helene och Anna. Positivt var att andralaget kom på en fin 5 plats där simmade Natalia, Sofie, Helene och Elisabeth.

Killarna lyckades knipa 3 platsen i sin stafett,  i bronslaget simmade Ole Marius, Sander, Perder och Andreas.Även här tog andralaget en fin 5 plats, laget bestod av Juel Petter, Johann, Knut och Jesper.