Så var säsongspremiären avklarad för merparten av simmarna från A partiet. Tävlingssäsongen inleddes fredags i Asker med den lite tuffa distansen 1500 fri. Alla 7 som simmade genomförde loppet på ett bra sätt. Facit blev en andraplats för Nora (som tyvärr slet lite med tekniken och inte fick till loppet som vi hade hoppats på), 4plats för Isabell, 5 för Natalia och 7 för Helene, alla simmade jämt och fint hela loppet.

Bland killarna Blev det en andraplats på David, som satte nytt pers med 1 min och 15 sek. Ole Marius simmade in på en andraplats och Juel Petter på en 4plats i 97 klassen med bra tider på bägge.Väldigt fin insats av alla som simmade denna långa distansen, inte alla som är tuffa nog att klara det!

På lördagen blev det lite blandade resultat, men övervikt för de positiva resultaten.

På 200 medley satte alla 97 simmare nya fina pers, och alla är nu klart under 3 minuter. Tiderna blev: Ole 2.29.88, Juel Petter 2.48.64, Isabell 2.48.38, Natalia 2.59.51 och Helene 2.55.20

Isabell tog en andraplats på 50 rygg med tiden 36.18. Ole vann inte helt oväntat 100 bryst på tiden 1.18.13.

På 200 rygg var det lite blandade resultat, Helene persade ett par sekunder medan både Natalia och Juel Petter simmade en bit över pers. På 50 butterfly simmade Helene in på en 6 plats på en helt ok tid.

På eftermiddagen var det de äldre simmarnas tur att tävla, det inleddes liksom på förmiddagen med 200 medley, först ut var Nora, det blev ett litet pers på henne. Även Jacob och David gjorde helt ok insatser på medleyn med ett par sekunders pers. Andreas däremot hade inte mycket på sin sida idag och vände bort sig totalt efter 100 meter när väggen inte var på riktigt ställe(!?) Han fick däremot med sig en 1 plats på 50 rygg, tyvärr inte på någon kanontid det heller. Så var det dags för 100 bryst, David har haft lite otur och inte fått till den övelsen ordentligt, nu fick han det äntligen och gick i mål på fina 1.17.63. Andreas lyckades inte riktigt här heller och gick i mål 6 sek över pers efter en släng av näsblod innan start.

Nora och Jacob simmade så 200 rygg, där gjordes inga resultat värda att skriva om. Bättre lycka nästa gång.

Andreas och Jacob avslutade sin eftermiddag med 50 butterfly, det blev en 3 plats på Andreas och en 2 plats på Jacob efter helt ok lopp. Nora simmade också 50 fly på fina tiden 31.18, nytt personbästa.

Sista grenen för dagen var 100 fri där var det återigen dags för Nora att sätta nytt pers med den bra tiden 1.03.39! Även David simmade 100 fri på 58.39, inte pers, men ett väldigt jämt och bra upplagt lopp.

Vi tar med oss alla resultat, bra och mindre bra och tränar vidare inför nästa helgs tävlingar i Sarpsborg!