[singlepic id=6682 w=550]

Halden Svömmeklub, deltog på Barracuda Race, Göteborg, förra helgen. Det var ett stort startfält och simmare från runt om i Sverige, samt 5 norska klubbar.

Haldensimmarna gjorde en bra tävling och alla låg bakom minst ett personbästa. Det är gott betyg när samtliga simmare gör någonting bra. Klubben åkte dit med 13 simmare åldrar 11-16.

Halden SK tog 7 medaljer (3 guld, 3 silver, 1 brons).

I grenen 200 bröstsim, så tog Halden en dubbelseger, där Ole Marius Bunaes (15)drog vassaste strået och David Engen (16) tog ett välförtjänt silver. Ole visade sig vara stark på slutet av loppet.

Den som stod mest på prispallen var David Engen, som tog hela 4 medaljer. Förutom 200 bröstsim, där han gjorde 9 sekunders personbästa, så gjorde David många och lopp och rakt igenom en mycket fin tävling. David simmade under 27 på 50 fly, där han vann på tiden 26.8. På 50 rygg tog han silver och på 50 bryst tog David brons.

Värt att nämna är Davids 200 fly, som var ett helt fantastiskt lopp på tiden 2.14.9, men blev dessvärre diskad, för att ha kickat för långt efter starten. Tiden var överlägset guld och personbästa med 8 sekunder.

Emil Karlsen, 14, slog till rejält på 200 frisim med ett personbästa på nästan 5 sekunder. Han överraskade med att ta hem guldet och visade vem som hade längst armar i målgången. Emil som har tränat bra hela hösten, fick äntligen utdelning för sitt hårda arbete. Emil Karlsen gjorde ett mycket fint 50 ryggsim, nästan medalj där också på tiden och pers 32.50.

Isabell Bjerregaard, 15, tog ett silver på 200 ryggsim, där hon såg att göra ett fint personbästa en bra bit in i loppet, men tappade lite tempo. Kul ändå, att se att Isabell är på väg mot en ´ny framfart och utveckling. Isabell gjorde personbästa på 50 ryggsim med nästan en halv sekund och hamnade strax utanför medalj plats.

Halden SK har några yngre förmågor som också var med och är på väg upp i hetluften.
De 3 adepterna, Theodore S. Midtlien, Knut Marius Johansen och 11 årig talang Christer Mellberg, gjorde alla en fin tävling med goda personbästa. Christer gjorde bland annat 28 sekunders personbästa på 2x 50 meters distanser. Det är otroligt mycket, faktiskt nästan 50 meter i tid.

Det bådar gott för Haldensarna inför 2013. Nu blir det julsimmet (klubbmästerskap) och tuff träning över jullovet mot nya framgångar til våren.