[singlepic id=5284 w=320 h=240 float=left]

Halden Svömmeklubs första tävling ägde rum i Alingsås. Tävlingen var mycket konkurrenskraftig då tävlingen hade både OS simmare och västsvenska toppsimmare på plats.
Halden gjorde en superbra tävling med mycket fina resultat. Det blev totalt 2 guld, 7 silver och 5 brons.

Ole Marius Bunaes gjorde en mycket bra tävling då han stod för 1 guld, 5 silver och 1 brons. Det bästa beskedet för Ole var att han nu låg på personbästa på 100 bröst så tidigt i säsongen och dessutom i en tuff träningsperiod. Ole Marius gjorde ett mycket bra lopp på 200 bröstsim, där han satte personbästa med hela 1.7 sekund.

Sofie Forsström, stod på pallen 2 gånger  i grenarna 200 frisim och 400 frisim. På 200 frisim tog hon guld och visade att hon är på god väg mot fina framgångar denna hösten. På 400 frisim blev hon 3.a i öppen klass.

Isabell Bjerregaard, stod även hon på pallen 2 gånger på i specielgrenarna 200 och 100 ryggsim där hon tog silver och brons. Isabell gjorde förutom detta ett mycket starkt 50 fly där hon satte ett nytt fint personbästa med en halv sekund.

Helene Hafsröd-Fredriksen och Juel-Petter Bergseth gjorde även de en väldigt beskedlig och fin tävling och tog vars en bronsmedalj. Helene, gör en tävling av mycket fin standard och slår personbästa i stort sett allt hon simmar  och Juel-Petter Bergseth likaså. Helene gick för första gången under 3.00 på 200 bröst och ”Julle” simmade ett mycket fint 100 medley och 200 frisim på fina tider av 1.10 och 2.11, som båda är ganska rejäla personbästa.

Den som överraskade mest var Johann Berg, med hans inledande 400 frisim, som var personbästa med 20 sekunder. Han följde upp detta med 7 sekunders personbästa på 200 frisim och 9 sekunders personbästa på 200 medley.

Emil Karlsen, är en annan kille som vi kommer höra mycket av framöver då han satte personbästa i allt han simmade. Emil har en stark vilja och ger allt i alla läge och det ger resultat.

Natalia Harackiewicz gjorde ett otroligt bra 200 frisim på personbästa tiden 2.22.86 som var pers med nästan 5 sekunder.

Henriette Signeboen, hade en jämn och fin tävling. Först med ett mycket fint 400 frisim på 4.55, som var personbästa med ca: 4 sekunder, där hon för övrigt blev 5.a i grenen. Utöver det, så var i stort sett allt Henriette simma gjort med personbästa.

I det stadiet som vi är i just nu träningsmässigt, med tung träning och uppbyggnadsperiod, så är jag förvånansvärt nöjd med simmarnas insatser. Det skall bli mycket intressant att följa detta hungriga ungdomsgäng denna hösten, inkluderat UM/JNM i November.