Utanför Oslo ligger Nordtvet, och där, mitt i ett bostadsområde ligger en simhall, vilken vi besökte i lördags, och även en del i söndags.

Detta var en lite seg tävling, först fick de stryka ett par grenar för det var för många påmeldinger, sen var det väldigt många små simmare med, så det tog lång tid alltihop. Utom när HSK simmarna var i vattnet, då gick det fort som vanligt. 🙂

Isabell och Henriette simmade 200 medley, Isabell persade 2 sekunder och vann grenen, Henriette simmade ppå samma tid som förr och vann även hon i sin klass. Jacob och David hade en hård fight i herrarnas sista heat, det var jämt, men David drog ifrån lite under bryst etappen och kunde hålla det loppet ut, 2.21 och 2.26 blev deras fina tider som höll till 1 och 2 plats.

Nästa gren var 100 butterfly, där var det Sofie som får bäst betyg, hon tog sig äntligen under 1.20 och gjorde 1.18.86. Även Mariann fick till ett litet pers här. Hos herrarna ställde Jacob och gamlingen Håkon upp, Jacob fick till ett helt ok lopp och klockan stannade på 1.05.78 och en förstaplats. Håkon hängde med fint de första 50, sedan tog det tvärstopp och han var rimligt sliten när han kom upp ur bassängen.

På damernas 50 rygg gjorde Helene ett strålande lopp och simmade in på fina 35.9, Isabell simmade på 34.57, samma som hon haft förr.

Juel Petters 50 rygg är en story för sig, mitt under starten så började speakern prata, vilket gjorde att det bara var Julle och en till som startade och simmade hela loppet, det bestämdes därför att heatet skulle gå om, Julle som persat 2 sekunder första gången valde att ta chansen igen, och persade ännu mer ner till fina 33.56. Julle satte även ett stort pers på 100 bryst och har nu tiden 1.22.39. Även Johann persade en sekund på ryggen.

Nästa gren var 100 fri, Henriette (1.07.34), Natalia (1.08.01), Isabell(1.06.33) och Sofie (1.04.83) simmade in på nya pers. De var därmed klara för finalen som gick på söndagen. Samma sak gjorde Juel Petter (1.01.69). Äldsteman Håkon orkade inte riktigt ta sig under minuten och stannade på 1.01.10.

Sista grenen för dagen var 50 bryst, mest spännande var såklart heatet där jag och Helene simmade mot varandra. Kan erkänna att det var lite nervöst, både att simtävla igen och att ha en av klubbens aktiva tjejer vid sidan. Nu slutade loppet till min fördel och jag tog en välförtjänt seger i seniorklassen(39.92), men även Helene fick till ett bra lopp och persade till 41.41.

Under tävlingen korade de också «Dagens Heldigeste» de lottade en gren, ett heat och sedan en bana, simmaren som simmat på den aktuella banan vann en iPod nano. Och denna vinsten togs av Johann!

Som tidigare nämnts var det finalsimningar med prispengar i potten på 100 fri under söndagen, vi hade ju en del simmare som kvalificerat sig till det och som tog turen in för att simma.

Först ut var de yngsta tjejerna, dvs Isabell och Sofie, som tog en strålande dubbel för HSK Sofie vann med 1.04.16 tätt följd av Isabell på 1.04.31. Henriette simmade i äldre klassen och även hon simmade helt ok och tog en 5 plats (1.07.45) Juel petter var HSK representant för herrarna, vilket han skötte fint, simmade in på en 3 plats med nya perset 1.00.30. Riktigt bra jobbat av er, och grattis till prispengarna.